Ingezonden brief

Bestuurscrisis in

huurdersvereniging Woonbelang

Een groot aantal leden van de huurdersvereniging Woonbelang heeft in vergaderingen van de afgelopen jaren flinke kritiek gehad op het functioneren van het zittende bestuur van deze vereniging.

Het zijn niet zo maar een paar akkefietjes waar het over gaat, maar onderwerpen en houding van het bestuur die er toe doen, voor leden en andere belanghebbenden partijen in onze gemeente en de gemeente Heumen.

NON communicatie met de leden, kijk o.a. naar de website; het aantal leden in 2018; niet nakomen van gemaakte afspraken met div. bewonerscommissies; (geen tijd we zijn maar vrijwilligers) financieel wanbeleid; (men huurt voor elk wissewasje externe experts in die 100 euro per uur kosten) totale kosten 2018 ongeveer 15.000 euro.Het zijn zaken waar we geen verbeteringen in zien, ondanks dat we er vaak om vragen. En overleg blijkt ook niet mogelijk met het bestuur.

Dit heeft geleid tot een groep leden binnen de huurdersvereniging, de Verontruste leden, die vinden dat het NU genoeg is en gaan de bestuursleden vragen op te stappen en plaats te maken voor een nieuw modern, proactief, bestuur.

Wij willen dit komende algemene ledenvergadering op 10 december 2018 aan de orde stellen.

Een van onze verontruste leden zal de vergadering toespreken en uitleggen waarom deze actie nodig is.

Uiteindelijk zullen alle leden van de huurdersvereniging HV woonbelang zich hierover uit moeten spreken! Kom dus naar deze vergadering en maak gebruik van je stemrecht en beslis mee in belangrijke zaken voor de toekomst als huurder van Oosterpoort.

Namens de verontruste leden,

Rob Jacobs, Herman Meij, Anny Eijmers, Joep Arnts, Lydia van Veen, Margot Nijpels, Theo Jansen ,Marion Steenvoorden, Paul Koers, Jac lelyveld, Marion Schulten.