Supermarkten gaan meer beveiligen

GROESBEEK-BEEK – Na een reeks van overvallen in supermarkten in Groesbeek, Nijmegen en Lent gaan de supermarkten zich zichtbaar en onzichtbaar beveiligen. Ook de politie heeft via de wijkagenten laten weten meer te zullen surveilleren voor openingstijden en voor de sluiting.

In Nico De Witt Plus in Beek zijn al extra alarmknoppen geïnstalleerd, terwijl zij in de winter al gezamenlijk de supermarkt gaat openen en sluiten. Maar vooralsnog lopen er nog geen beveiligers in de winkel. Bij Aldi aan de Spoorlaan zijn ze van hogerhand bezig met extra beveiliging, ze weten in ieder geval wat er in deze regio speelt, laat de bedrijfsleider weten. Bij Jan Linders -eveneens aan de Spoorlaan- zijn extra maatregelen genomen, maar een woordvoerster wil niet zeggen welke dat zijn. In de Lidl supermarkt aan de Herwendaalseweg loopt dagelijks een beveiliger in de supermarkt zowel 's morgens vroeg als 's avonds. Deze maatregel is genomen voor de veiligheid van de cliënten en het personeel.

Bij Albert Heijn in winkelcentrum Bellevue zijn extra alarmknoppen geïnstalleerd; er lopen geen beveiligers rond. Er zijn maatregelen getroffen die zowel de cliënten als het personeel ten goede komen, laat een woordvoerster weten. Bij Coop aan De Bats en Pannenstraat zijn ook de nodige maatregelen getroffen, zoals onder andere extra alarmknoppen en gezamenlijk openen en sluiten. Bij Jumbo aan De Meent – die onlangs getroffen is door een overval – wil de bedrijfsleider niets kwijt.