Fins kerststal
Fins kerststal

Hyvää Joulua: Gelukkig Kerstfeest

GROESBEEK - Hyvää Joulua is Fins voor Gelukkig Kerstfeest. Aan het jaarlijkse kerstprogramma waren zangers en niet te vergeten dirigent, Eugène Ceulemans, al aan het werken, toen de thermometer nog dagelijks boven de 30 graden kwam. Het resultaat mag er zijn.

Die fans weten hoe veelzijdig het koor is en kijken er dus niet van op, dat wij, behalve in het Deens, Noors, en Zweeds (en nog wel tien andere talen) nu ook in het Fins zingen. Finland heeft een rijke muziektraditie; iedereen kent de grote Finse componist Jean Sibelius; twee van de Finse liederen zijn van zijn hand.

Behalve die Finse stukken staat er veel meer op het programma. Dit jaar zingt het koor delen uit een sfeervolle Nederlandstalige Kerstcantate; daarnaast twee stukken uit een schitterende Adventscantate (1719) van Georg Philipp Telemann en nog een aantal fraaie werken. Onder andere 'You only cross my Mind in Winter' van Sting, op een prachtige Sarabande van Bach. Wees gerust, ook 'Stille Nacht, Heilige Nacht' en 'Engelenzang' zullen worden gezongen en er is nog meer moois.

De begeleiding is van hoog niveau: Vincent Cuppen (piano), Johnny Rahaket (viool), en Wynand Vissers (cello); behalve eigen solisten treden er twee professionele vocalisten op: Emiel Hoefnagel (tenor), en Gerard Polman (bariton).

De concerten zijn op:
16-12: Prot. Kerk Groesbeek (16:00 uur)
17-12: kapel Kloostertuin uitsluitend voor de bewoners en hun mantelzorgers (19:00 uur)
23-12: Ontmoetingskerk Meijhorst, Nijmegen (15:00 uur)

Entree: 10 euro (+ tekstboekje met vertaling); kaarten: administratie@groesbeeksgemengdkoor.nl.