(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Sinterklaas ontvangen

op pleintje bij Kerkberg in Beek

BEEK – Na afloop van zijn bezoek zondagmorgen 25 november aan het kerkdorp Berg en Dal bracht Sinterklaas met zijn Pieten 's-middags een bezoek aan Beek.

Ditmaal had hij het paard Amerigo rust gegeven en kwam hij met een Deux Chevaux, aan bij het pleintje op de Kerkberg. Met muziek van harmonie KNA voorop vertrok daarna de Sint en vele Pieten voor een rondgang door dorp die bij het Kuturhus eindigde. Daar zat de sporthal al helemaal vol met kinderen, die Sinterklaas luid naar binnen zongen voor het grote Sinterklaasfeest.

Leerlingen van dansschool D&D voerde een demonstratie uit en ook de Pieten lieten zien dat ze konden dansen. De Pieten moesten vier kinderen uitzoeken die de mooist versierde werkpet voor de Sint gemaakt hadden, die zij aan de Sint mochten uitlenen. Hij kon geen keuze maken omdat ze iets te klein waren, maar alle vier kregen ze een presentje. De kinderen mochten allen de Sint een handje komen geven en ook op de foto. Voor het naar huis gaan was er voor alle andere kinderen een chocoladeletter met een cadeautje.

Op zondag 2 december brengt de Sint een bezoek aan Ooij: van 11.00 tot 13.00 uur in dDe Sprong. Verzamelen zoals vorig jaar om 11.00 uur bij de Speulplek.