(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Marie-Jose Peters Boerman

Prinses bij Net Aecht Groesbeek

GROESBEEK – Marie-Jose Peters-Boerman is afgelopen zaterdagavond uitgeroepen tot de nieuwe Prinses van de Horster carnavalsvereniging Net Aecht in de grote zaal van cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek.

De avond werd op een spectaculaire wijze geopend door de dansgarde van de Krune Kroane uit Kranenburg. Zij werden opgevolgd door enkele schlagers van Groesbeekse schlager groepjes. Presentator Martijn Schmiermann begon vervolgens met het presenteren van de 'Wie van de Drie'-show met juryleden De Restantjes.

De zaal zat in spanning wie de nieuwe Prins(es) zou gaan worden. Patrick Jochems, Jo Schoofs of Boney M. Maar plotseling kwam Marie-Jose Peters-Boerman tevoorschijn. De nieuwe Prinses Marie-Jose presenteerde vervolgens liefst tien hofdames, één meer dan de onlangs gepresenteerde Prins Ummenie de 59 ste van Groesbeek.

Samen met de vorsten John Peters (man van de nieuwe prinses) en Hans Holthuysen zal Marie-Jose de scepter zwaaien over het Net Aecht-rijk en ver daarbuiten tijdens de komende carnavalsperiode. Op deze avond is ook afscheid genomen van Prins Ummenie de 58ste van Groesbeek die -zoals hij liet weten- een geweldig carnavalsseizoen gehad heeft. De avond werd nog voortgezet met diverse schlagers waarna Muziek Express de stemming tot in de kleine uurtjes er in wist te houden.