Beeld uit de Omloop der Zevenheuvelen 2018 (foto: Sven Nijhof)
Beeld uit de Omloop der Zevenheuvelen 2018 (foto: Sven Nijhof) Sven Nijhof

Nieuwe editie

Omloop der Zevenheuvelen

BERG EN DAL – De Omloop der Zevenheuvelen vindt in 2019 plaats op zondag 7 juli. Het wordt alweer de derde editie van het wielerevenement. Het programma biedt wederom plaats voor elk type wielrenner: van beginnende toerfietser, tot fanatieke wedstrijdrenner.


Evenals bij de voorgaande twee edities zal er ruimte zijn voor zowel diverse toerroutes door de prachtige omgeving voor de recreatieve fietser tijdens Fakro’s Mooiste, als ook spannende wedstrijden op een afgesloten parcours over de heuvels van Berg en Dal. Naast de wedstrijd in de clubcompetitie kent ‘De Omloop’ ook weer een koers voor amateurs en voor recreanten, eveneens op het afgesloten parcours vol hoogtemeters.

Nieuw parcours?
Als de organisatie akkoord krijgt van de landelijke politie eenheid, wordt er overgestapt naar een nieuw parcours. Door de Oude Holleweg en de Van Randwijkcweg op te nemen in het parcours hoopt de organisatie op een nog selectievere omloop. “Dat is niet alleen sportief interessant, maar laat ook nóg beter zien wat voor moois onze omgeving heeft te bieden aan de wielertoerist. In het kader van promotie van onze regio en de missie om Berg en Dal op de kaart te zetten op het gebied van wielrennen sluit dat naadloos aan bij onze ambitie”, aldus de organisatie. “Het is dus nog wel even afwachten of de inzet van de politie ook weer gewaarborgd is.”


Inschrijvingen voor de verschillende onderdelen op zondag 7 juli zullen in 2019 open gaan.