Stem mee voor de

Millingse en omstreken Top 30

MILLINGEN - Tweede kerstdag staat bij O.E.V. in het teken van de Top 2000. De aftrap is om 20.00 uur af met liedjes uit de Top 2000. De avond wordt afgesloten met de Top 30 van Millingen en omstreken met gekozen hits. Hiervoor kan men nu stemmen.

"Op de flyer die je hebt ontvangen kun je op de achterkant je eigen top 5 invullen. Heb je geen flyer ontvangen dan kun je een mail sturen naar top2000oev@gmail.com met je eigen top 5. Dit kan tot 9 december. O.E.V. wordt deze avond ingericht als een bruin café waar je gezellig kunt zitten, staan of hangen. De deur staat voor iedereen open en de entree is gratis."

Winterwende: beleef de kortste dag van het jaar met Oerrr in Heumensoord

HEUMEN - In de winter in het vroeg donker. Het bos wordt stiller en donkerder. Tijd voor een sfeervolle en spannende avond met Oerrr in Heumensoord. Op zaterdag 15 december nemen de boswachters van Oerrr je mee op avontuur.

Tijdens een van de kortste dagen van het jaar, beleven we de schemering. Wat horen we nog in het donker? Wat zien we nog in het laatste licht? We gaan de vogels in het bos verrassen en versieren een boom vol met lekkernijen. Morgenochtend kunnen zij smikkelen van dit heerlijke ontbijtje!

Oppassen geblazen dat we niet verdwalen, het is pikdonker in het bos! De lampjes wijzen ons de weg. Het is wel een beetje eng en een mooi verhaal voert de spanning nog een beetje op. We eindigen gezellig bij het kampvuur met een lekkere kop chocomel, dat hebben we na al die avonturen wel verdiend.

De tocht begint om 15.30 uur in de werkschuur in Heumensoord aan de Scheidingsweg in Nijmegen en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Rond 17.45 uur is het weer afgelopen. Kinderen mogen alleen komen, maar als papa of mama het ook leuk vinden mogen die uiteraard ook meekomen, maar dat hoeft niet. Ze moeten dan ook een kaartje kopen. De kosten voor leden zijn zes euro en niet-leden betalen negen euro per persoon. Zorg dat je warme kleding en stevige schoenen aan hebt. Honden mogen niet mee. Opgave is verplicht via www.natuurmonumenten.nl/heumensoord. Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen.