DVSG begint te laat met voetballen

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen SVO. SVO start met goed veldspel en DVSG loopt achter de feiten aan. Toch is het DVSG dat in een rommelige situatie in de elfde minuut een goede kans krijgt om te scoren. Tijmen Heus schiet de bal echter over het doel.

Ook Rico Voeten krijgt nog een kansje, maar deze schiet voorlangs. In de 28e minuut wordt een speler van SVO binnen het penaltygebied onderuit gehaald en is het een strafschop voor SVO. Deze wordt benut en SVO staat met 1-0 voor. Nog geen minuut later krijgt Tijmen weer een kans, maar schiet van te veraf over het doel. SVO blijft sterker, maar creëert weinig goede kansen. In de 42e min scoort SVO de 2-0. Vanuit een voorzet wordt de bal hard onderkant lat binnen geschoten.

De tweede helft begint DVSG aanvallender en dit resulteert in enkele goede kansen. Rens Hubers krijgt een goede kans, maar de lat keert. DVSG creëert veel druk, maar de keeper van SVO heeft prima reddingen. SVO wordt teruggedrongen en DVSG speelt nu ver vanaf het eigen doel.Ook keeper Stan Peters heeft enkele goede reddingen. De laatste twintig minuten gaat DVSG nog meer op de aanval spelen met een wisselvan Charl Jacobs voor Patrick Janssen. De druk vooruit is er, maar de 2-1 valt pas in blessuretijd. Niek Derksen kopt uit een voorzet de bal in de lange hoek. De wedstrijd is vandaag verloren.

DVSG begon met onvoldoende vertrouwen/ durf aan de wedstrijd vandaag. In de tweede helft was duidelijk te zien dat er kansen gecreëerd en druk op SVO uitgeoefend kon worden. Helaas met een achterstand van twee doelpunten was dit niet meer om te buigen tot een overwinning.