Vocaal Ensemble PANiek. (eigen foto)
Vocaal Ensemble PANiek. (eigen foto) eigen foto

Kerst in Beek: In dulci jubilo

BEEK - Zondag 9 december om 15:30 uur geven Vocaal Ensemble PANiek en organist Cor van Wageningen een kerstconcert in de Sint-Bartholomaeuskerk te Beek. De toegangsprijs aan de kerk bedraagt 12,00; in de voorverkoop 10,00 euro. Reserveren kan via ensemblepaniek@gmail.com.

Het duurt nog wel even tot het kerstmis is, maar waarom niet nu al van die zalige kerstsfeer genieten? Luister naar de feestelijke composities van Johannes Eccard en Jacobus Gallus. De zoete tederheid in wiegeliedjes van William Byrd, Eurico Carrapatoso en de traditionals uit Tirol en Ticino. De verwondering - O magnum mysterium - die Tomás Luis de Victoria en William Byrd zo mooi hebben verklankt. De eeuwenoude kerstteksten die in de werken van James MacMillan, Howard Skempton en Paul Hillier een eigentijds geluid krijgen. Ook het Lindsen-orgel deelt, met Cor van Wageningen als bespeler, in de feestvreugde.

In 1975, tijdens het Interuniversitair PAN-concours in Nijmegen, liet Vocaal Ensemble PANiek voor het eerst van zich horen. Concertreizen voerden PANiek naar België, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Portugal en Pskov, de Russische zusterstad van Nijmegen. Het ensemble treedt traditiegetrouw zonder dirigent op; wel wordt in de eindfase van elk project deskundige begeleiding ingeroepen. Ook dit keer was Caroline Westgeest weer een stimulerende en inspirerende coach. Meer info: www.vocaalensemblepaniek.nl