Schaduwbomen voor het Amfitheater. (foto: Annelies de Bruin)
Schaduwbomen voor het Amfitheater. (foto: Annelies de Bruin) Annelies de Bruin

Oranje Fonds reikt buurtcadeau uit aan buurtpark Het Groeske

GROESBEEK - Het Oranje Fonds verrast Stichting de Groesbeek met een Oranje Fonds Buurtcadeau van 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren, zoals bv Burendag.

Buurtpark Het Groeske is erg blij met het Buurtcadeau. “Het buurtcadeau besteden we aan de aanschaf van zomerlindes om schaduw te krijgen bij ons amfitheater, een informatiebord voor bezoekers en enkele praktische aanschaffingen. Tevens zullen we dit met alle bewoners feestelijk vieren met een Buurtfeest”, aldus Marcel Willemsen van stichting De Groesbeek .

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 30 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven.

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op vrijdag 30 november om 13:00 uur aan stichting De Groesbeek in buurtpark ‘t Groeske bij het Amfitheater.