Ceciliafeest zangkoor in Overasselt

OVERASSELT - Zondag 18 november werd traditioneel weer feest gevierd door de leden van het ter ere van Sint-Cecilia.

De dag werd begonnen met een feestelijke Eucharistieviering, voorgegaan door pastor Aloys, en opgeluisterd door het koor onder leiding van dirigent Fred Weijers en organist Henk van Elferen. Aan het einde van de viering werd Lettie Hammen - Groenen door pastor Aloys gehuldigd voor haar veertigjarig lidmaatschap en kreeg zij de gouden Gregoriusspeld.

Na de viering was er achter in de kerk voor iedereen koffie/thee met krentenbrood. Om 13.00 uur werd in café De Zon het middagprogramma gestart door een kort woordje van welkom door de voorzitter waarna er koffie, thee en diverse sandwiches konden worden genuttigd.

Het programma werd ingevuld door inbreng van diverse koorleden. Julia Burgers vertolkte op prachtige wijze een drietal liederen. Loes Bloo las het huishoudelijk reglement van het koor anno 1881 voor. Daarna werd Lettie Hammen gehuldigd gevolgd door de felicitaties van allen. Ook werd er afscheid genomen van Jan Janssen en werd hij uitvoerig bedankt voor alles wat hij altijd voor het koor heeft betekend. Narda van Hout en Thea Goosen kwamen met de 'Onthulling' over Lettie Hammen. Vervolgens werd het verhaal van 'Ridder Archibald' vertolkt door Toon Arts Judith van Beukering, Julia Burgers en Jo Kuppen.

Traditiegetrouw brachten Lettie Hammen en Marijke Schel als duo 'L en M' het wel en wee van het koor ten gehore. Tenslotte werd de uitslag van de twee quizzen bekend gemaakt. Na een uitstekend koud- en warm buffet werd deze feestelijke dag afgesloten.