Rood Wit weet opnieuw niet te winnen

GROESBEEK - Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor Rood Wit. De Groesbekers wisten na de 4-4 van twee weken terug op bezoek bij RKSV Driel weer niet te winnen. Op het eigen Kapittelland won HAVO uit Haalderen met 1-2.

Al vanaf het begin van het duel was Rood Wit niet bij de les en liet het eenvoudig de kaas van het brood eten. Een kolderiek en knullig doelpunt hielp de gasten in het zadel. HAVO-spits Thijs Barten liep door op doelman Van Megen die de bal niet op tijd kon wegwerken en de bal achter zich in het net zag verdwijnen, 1-0. Een afgeslagen voorzet viel pardoes voor de voeten van Barten die de tweede goal scoorde. In de blessuretijd van de eerste helft werd een van de weinig goedlopende aanvallen van Rood Wit bekroond met een doelpunt. Wesley Klomp speelde zich vrij en schoot hard op de HAVO-goalie. Deze bokste de bal naar de zijkant, maar Marc Gunterman volleyde de bal binnen, 1-2.

Na de rust liep HAVO terug en kwam de Haalderse formatie nauwelijks onder de Groesbeekse druk vandaan. Rood Wit bleef hopen op een gelijkspel of meer. Gunterman was dichtbij de 2-2, maar zijn poging ging over. Even later wilde Glenn Wijnhoven uithalen, maar werd op onreglementaire wijze uit balans gebracht. De arbiter zag er geen strafschop in. In de laatste tien minuten van het duel kon Omar Nejjari na een discutabele terugspeelbal de stand gelijktrekken, maar de verdediging, inclusief de keeper, stonden goed opgesteld. In de resterende minuten kwam Rood Wit niet meer door de Haalderense muur heen en hielden de gasten stand.

Door het verlies is de derde plaats, die aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk recht geeft op nacompetitievoetbal, uit zicht en lijken de laatste vier duels tegen Hatert, Trekvolgels, weer Hatert en ONA '53 om des keizers baard te gaan.