Afbeelding

Duizenden oorlogsboeken op bevrijdingsfestival Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – In en rondom het Bevrijdingsmuseum aan de Wylerbaan in Groesbeek werd zaterdag een Bevrijdingsfestival gehouden, waar ook diverse activiteiten waren georganiseerd voor het hele gezin. Zo was er buiten het museum een ware boekenmarkt, waar liefst duizenden veelal tweedehandse oorlogsboeken te koop werden aangeboden.

Voor de bezoekers die geïnteresseerd zijn in het verloop van de oorlog was dit een bijzondere gelegenheid. Daarnaast was er een radioshow met zend- en ontvangstapparatuur waarvan in de oorlog veel gebruik werd gemaakt. Ook vonden er Field Trips plaats in een jeep, maar die waren rond half twee al uitverkocht. Doedelzakspeler Albert van Spierenburg, Rolling DJ en saxofonist Mr. Saxo B zorgden voor de muzikale stemming buiten het museum.

Binnen waren er rondleidingen en konden de bezoekers de onlangs geopende tijdelijke expositie 'De communisten in verzet tegen fascisme en kapitaal' bezichtigen. De kinderen werden bezig gehouden met de verhalen uit de oorlog door de oma's en opa's. In totaal hebben ruim 600 mensen zaterdag een bezoek gebracht aan het Bevrijdingsfestival in Groesbeek.