(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Klein strooiveld en gedenkboom

bij protestantse kerk in Groesbeek

GROESBEEK – Het kerkhof bij de protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek krijgt binnenkort een klein strooiveld en een gedenkboom.

Al eeuwen lang is het kerkhof bij de protestantse kerk een kleine oase in het centrum van Groesbeek. Het kerkhof wordt door een kleine groep mensen met liefde en aandacht onderhouden. Gemeentelid Hennie Smit is de motor en regelt ook de dagelijkse gang van zaken rondom het kerkhof. Haar nimmer aflatende inzet heeft er mede voor gezorgd dat ook de laatste decennia overledenen (aangesloten zijn bij de kerkgemeenschap) er een mooie laatste rustplaats vinden en nabestaanden een troostrijke plek om te herdenken. De protestantse gemeente Groesbeek is anno 2018 een gemeente met een traditie van openheid en gastvrijheid, een gemeente waar ruimte is voor iedereen, ook op het kerkhof.


Levenden kregen in de loop der tijd meer wensen over 'na hun dood'. Tal van wensen zijn ingevuld. Naast traditionele graven is er voor mensen die gecremeerd willen worden een columbarium, urnenplekken en urnenkeldertjes met de mogelijkheid daar een ornament op te plaatsen. Binnenkort wordt het uitgebreid met een klein strooiveld en een gedenkboom. De gedenkboom is gemaakt door Richard Kerkhoff van smederij Kerkhoff Breedeweg, gemaakt naar een idee van Hennie Smit. Bij de start van de Landelijke Week van de begraafplaats met als thema 'tussen Kist en Kunst' op zaterdag 26 mei om 16.00 uur zal zowel het strooiveld als de gedenkboom ingewijd worden.