DVSG beloont

zichzelf nog niet

GROESBEEK - DVSG speelde afgelopen weekend uit tegen sv Heumen. In de thuiswedstrijd heeft DVSG het eerste punt tegen deze tegenstander gehaald.

De opstelling van DVSG doet vertrouwd aan met de eigen fitte selectiespelers en een aanvulling met Patrick Janssen en Max Thijssen. DVSG speelt vrij uit en dit levert uit een vrije trap een kopkans op voor Niek Derksen. Het is DVSG die aanvalt in het begin, maar langzamerhand wordt Heumen steeds vaker gevaarlijk. Zo mist Heumen in de 28e minuut een goede kans, maar mist DVSG een minuut later ook het doel. In de 33e minuut gebeurt waar DVSG de laatste tijd vaak door onderuit gaat. Een speler van Heumen wordt niet snel genoeg aangepakt en kan schieten op het doel. Keeper Stan Peters keert de inzet, maar deze belandt voor de voeten van een speler van Heumen en zo wordt de 1-0 ingetikt.

Na rust komt DVSG steeds beter in de wedstrijd. Luuk Rikken is gewisseld voor Tim Nillessen en Max Thijssen voor Wout Pouwels. DVSG probeert de gelijkmaker te maken. In de slotminuten krijgt Menno Sillissen nog een goede schietkans uit een afgeweerde bal, maar gaat de bal over het doel. DVSG heeft vandaag goed gespeeld. In de tweede helft had DVSG wel recht op een gelijkspel, maar daarvoor moet er toch echt gescoord worden. Heumen kwam gemakkelijk aan hun goal. Uit de mogelijkheden die het team nog kreeg, wist het niet te scoren, mede door goed keeperswerk van Stan Peters. Gijs Bach was aanvallend vandaag bij DVSG de meest opvallende man. Hard gewerkt, maar net niet genoeg voor een beslissende actie.

Volgende week speelt DVSG om 14.30 uur thuis tegen Aquila en kan het werken wellicht omgezet worden in broodnodige doelpunten.