Afbeelding
Foto:

Kindertheatervoorstelling

voor stichting Bootvluchteling

BEEK-KEKERDOM - "Op vrijdag 25 mei om 19.00 uur worden alle kinderen uit de omgeving welkom geheten in het Kulturhus (muziekzaal) te Beek voor een theatervoorstelling, uitgevoerd door een groepje kinderen van Beek tot Kekerdom, samen met mij, Nicole Aarts."

Stella (9 jaar) ontmoet een sprekende vogel. Ze gaat mee met deze vogel, die van plan is terug te vliegen naar een land waar ze van droomt weer naar op vakantie te gaan. Geholpen door dierenvrienden in deze droomreis krijgt het verhaal een andere wending en ze maakt daardoor onverwacht moeilijke, maar ook mooie avonturen mee waar ze van leert dat het leven hier goed is. Wat leer je tijdens een reis van het leven en heb je wel alles bij je wat je nodig hebt? Wat te doen als je later groot bent?

Het theaterstuk duurt een half uur tot drie kwartier. "Als u op tijd komt, dan heeft u een goede zitplaats. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro per kind en 4 euro per volwassen bezoeker. Op Lesbos heeft stichting Bootvluchteling onder andere de bouw van een school gerealiseerd voor gevluchte kinderen om in elk geval onderwijs te genieten tijdens een tijd van onzekerheid, wat hen te wachten staat na de moeilijke vluchtreis. In dit stuk wil ik mede blijk geven van medeleven voor mensen gevlucht uit een oorlogssituatie, door als vrijwilliger dit project op te zetten met hulp van kinderen uit de omgeving, en tegelijkertijd mochten de kinderen mee-acteren/musiceren in een theatervoorstelling. De kinderen die meedoen aan het project zijn in dit geval de superhelden van mijn actie, waarbij ik tevens geprobeerd heb een mooie achtergrond neer te zetten, met hulp van kinderen."