Reis door de tijd

BEEK - Heeft u ook altijd al een reis door de tijd willen maken? Sluit dan aan bij Cine Beek op woensdag 16 mei van 14.00-15.30 uur in het kulturhus in Beek.

'Reis in de tijd' is een programma waarbij het publiek, veelal ouderen worden meegenomen naar bijzondere gebeurtenissen in hun jeugd, naar de muziek uit hun tijd en naar de uitvindingen en apparaten uit hun tijd. Met behulp van filmmateriaal uit filmarchieven en filmmuseums dat op jaartal is gezet komt de tijd weer tot leven. Het is mogelijk om terug te gaan tot beelden uit 1894, het jaar waarin de eerste filmvertoning op de wereld plaatsvonden of een kijkje te nemen bij de dag van gisteren en alles daartussen.

Met een keuze uit meer dan drieduizend filmische onderwerpen is het mogelijk om aan vele wensen tegemoet te komen tijdens de voorstelling. Overal waar dit programma werd vertoond werden senioren er blij van, en konden junioren, mantelzorgers en familieleden zien hoe het leven op aarde er uit zag in de jeugd van hun ouders/familie.

Terug naar de tijd van Marilyn Monroe of Charlie Chaplin, van Elvis of de Everly Brothers, het ontstaan van de popmuziek, sensationele uitvindingen, de ontwikkeling van de mode, van het vrouwenkiesrecht, van de tijd waarin de voetbal nog een lederen monster werd genoemd,? En Dan Gaan We Naar De Speeltuin en de Huishoudbeurs en nog veel meer grappig nieuws.

Kortom, voor oud en jong de moeite waard om bij aan te sluiten! Stapt u met ons in de tijdmachine? Meer informatie? Petra Kregting, petra.kregting@fortewelzijn.nl, 06 53764809.