Mij overkomt zoiets niet...

KRANENBURG - „Mij zal zoiets niet overkomen" of „daar trap ik niet in !" De ervaring geeft weer, dat deze inschatting vaak niet juist is. Niet alleen middels de zo vermaarde 'kleinzoon-truc', waar ondanks zijn bekendheid velen regelmatig intrappen, ook over andere, in gewetenloosheid nauwelijks te overtreffen trucs, geeft de Kreispolizei Kleve regelmatig opheldering.

Op voorstel van de commissie voor sport, onderwijs, jeugd en senioren nodigt de gemeente Kranenburg een ieder uit op 6 juni om 17.00 uur in de Euregio-school, Galgensteeg 21-23, 47559 Kranenburg een informatie-bijeenkomst van de Kreispolizei Kleve bij te wonen. Aanmelding is niet nodig en bezoek aan de bijeenkomst is kosteloos. Verdere informatie is te verkrijgen bij de gemeente Kranenburg onder telefoonnummer 0049-(0)28267932.

Het aantal oplichtingen, waarbij noodsituaties per telefoon of aan de huisdeur voorgespiegeld worden, is gedurende de laatste jaren enorm gestegen. Opheldering is achteraf in de meeste gevallen niet mogelijk. Hier kan preventie helpen. Preventie betekent in dit geval, mogelijke trucs te bespreken om als slachtoffer passend te reageren en niet in de truc te trappen.

Aangezien het merendeels senioren betreft, die slachtoffer worden, nodigt de gemeente Kranenburg vooral deze personengroep uit aan deze informatie-bijeenkomst deel te nemen. Een groot gedeelte van de preventie betreft deze gezinnen, vandaar wordt aangeraden ook verdere gezinsleden aan de bijeenkomst deel te laten nemen.