Jubileumviering 120 jaar

fanfare Wilhelmina

GROESBEEK - Op 31 augustus 1898 werd de fanfare Wilhelmina opgericht ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Wilhelmina. Nog steeds is de vereniging heel actief en niet weg te denken in de Groesbeekse samenleving.

De fanfare luistert vele muzikale activiteiten op zoals de intocht van Sinterklaas, Dodenherdenking en de huldiging bij het kampioenschap van een voetbalvereniging. Ook organiseert de fanfare jaarlijks een groots opgezet themaconcert in cultureel centrum De Mallemolen.

In juni zijn er veel jubileum-activiteiten in het centrum van Groesbeek. Het officiƫle gedeelte van de viering vindt plaats in november met een receptie en jubileumconcert. In het weekend van 22 - 24 juni vindt op het evenementenplein een voorjaarskermis plaats.

Op 23 en 24 juni worden muzikale activiteiten georganiseerd op het Dorpsplein. Zaterdag van 14.00-22.00 uur treden diverse Groesbeekse koren en artiesten op. Onder andere zijn zanggroep De Kels, Vivace, History Sounds, Mojo Hand Blues Band, slagwerkgroep fanfare Wilhelmina, De Smiermannen, Alfred Arts en Foek Aus Holland gecontracteerd.

Zondag van 13.00 tot 18.00 uur treden de bevriende muziekkorpsen Jubilate Deo, Edelweiss, UNA en KNA op. Natuurlijk mag de jubilerende vereniging zelf niet ontbreken. De organisatie zorgt voor een gezellig terras. Tevens kunnen de bezoekers terecht bij 'De koffiebar van Groesbeek Eigenwijs' om te genieten van het gratis aangeboden muziekspektakel. Verdere info staat op www.fanfarewilhelminagroesbeek.nl.