Sociaal Culturele Projecten:

aanvragen subsidie mogelijk

REGIO - Stichting Steunfonds Buurt- en Klubhuiswerk start in mei weer met haar jaarlijkse subsidieronde.

Reeds vele jaren subsidieert de stichting activiteiten die liggen op het terrein van sociaal cultureel werk, buurtwerk of educatie. De stichting focust daarbij vooral op initiatieven waarbij vrijwilligers zelf het heft in handen nemen en waarvoor het moeilijk is om op andere wijze inkomsten te krijgen. Jaarlijks wordt ongeveer 10.000 euro aan bijdragen gegeven.

Het werkgebied van de SSBK is het Rijk van Nijmegen. Dit jaar -in de maand mei- kunnen weer aanvragen worden ingediend. In juni worden de aanvragen in een bestuursvergadering beoordeeld en krijgen de aanvragers vervolgens een reactie. In het verleden heeft de SSBK bijvoorbeeld aan de volgende projecten subsidie verstrekt:

- Koersbalmat voor de seniorenvereniging in Kekerdom.

- Zomeractiviteit Kindervakantieweek Beek.

- Actie Raad voor Levensbeschouwing en Religie: Wat doe jij aan de vrede?

- Een braderie in het Willemskwartier.

- Kanjerdagen voor ernstig getraumatiseerde kinderen.

- Bijdrage stichting Interlokaal: sportdag allochtone ouders.

- Survivalweekend stichting Moria (opvang/begeleiding jeugdige ex-gedetineerden).

De stichting heeft bovendien een extra bijdrage van duizend euro gereserveerd voor dát project van subsidieronde 2018 dat door een onafhankelijke jury beoordeeld wordt als beste project. "Wilt u meer weten of wilt u een aanvraag doen, dan kunt u daarvoor onze folder aanvragen via: secretariaat SSBK, Lindestraat 2, 6566 ZV Millingen a/d Rijn. Of via e-mail: J.Nijenhuis1@chello.nl. Zie ook: www.stichtingsteunfonds.nl voor informatie over de aanvragen."