Koningsdag in Millingen aan de Rijn

MILLINGEN - Dertig jaar al organiseert De Deurdouwers in Millingen de Oranjefeesten. OFM (Oranje Festijn Millingen) is een begrip geworden in de regio. En natuurlijk krijgt Koningsdag dit jaar daardoor een bijzonder tintje.

We beginnen om 10.30 uur met de optocht en aubade op het Kastanjeplein. Daarna is er de gebruikelijke braderie en vrije markt voor de kinderen en het gebruikelijke feest op het Oranjeplein met onder meer om 12.00 uur het concert van de fanfare Sint-Cecilia. Dit jaar zit er echter ook live-muziek. Het duo Decibel zal het publiek die middag zeker vermaken.

Voor de kinderen hebben we dit jaar tal van activiteiten en dergelijke. Zo hebben we naast de suikerspin nu ook popcorn. Er is een heel groot opblaasbaar dartbord (er wordt natuurlijk gegooid met aangepaste pijltjes), verder is er een klimparadijs, een speelgelegenheid voor de kleintjes en er is een formule 1-simulator. Alle kinderen maar ook groteren kunnen daarin de race van hun leven rijden. Je kunt je voor één keer Max Verstappen voelen.

Voor de volwassenen is er het gebruikelijke drankje maar nu ook een uitgebreid hapje. In acht kramen worden er op het Oranjeplein zelf tal van kleine lekkernijen aangeboden. De prijs hebben we bewust laag gehouden zodat men van meerdere lekkernijen kan proeven. Denk daarbij bij voorbeeld aan loempia’s, hete kip, poffertjes, wraps, en diverse andere lekkernijen. De Deurdouwers wenst u alvast een zonnige en mooie Koningsdag

Koningsspelen 2018 Groesbeek-Breedeweg

Breedeweg - Om 10.30 uur verzamelen we met mooie versierde fietsen op het kerkplein in de Breedeweg.

De dag wordt geopend door Jubilate Deo; vervolgens gaan met z'n allen op de fiets in een optocht door de Breedeweg richting het van de Groesbeekse Boys.

Bij aankomst rond 11.30 uur: de prijsuitreiking van de mooist versierde fiets. Daarna gaan de kinderen beginnen aan de spelletjes.

Rond 13.00 uur is er voor de kinderen wat lekkers te eten en drinken, aansluitend de afsluiting en prijsuitreiking van de spelletjes!

Kom allemaal gezellig naar de Breedeweg!