Afbeelding
Foto:

Messingh op Zalmpodium

MILLINGEN - Het duoMessingh brengt 18 maart op Zalmpodium vooral veel eigen (instrumentale) nummers. Daarnaast een aantal fraai gearrangeerde covers van Leonard Cohen, Cheb Khaled, Bee Gees of zelfs Deep Purple. Kleine akoestische juweeltjes zijn dat altijd.

Al met al: Melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot! Helma & Ben zetten bij hun luisterconcerten altijd een intieme sfeer neer, waarbij de interactie met het publiek bijzonder is. In de aankondigingen en de muziek zelf nemen zij de bezoeker mee in hun wereld zoals die weerklinkt in titels als 'Het Turkse koffiekannetje', 'Maslino stara', 'Kinderverdriet', 'Soirée am Steintisch', 'Hollaendsk Ballade, 'Adje petatje' en 'Takk til Ingunn'. Zij krijgen vaak te horen dat zij in feite mooie filmmuziekjes maken.

De sound is tamelijk folky, hoewel veel van de covers uit de pophoek komen. Door de jaren hebben zij een zeer eigen geluid ontwikkeld, waarin met name de combinatie mandola met trekharmonica opvalt.

Messingh speelt altijd akoestisch, dicht op het publiek. Ook dit keer weer in het Zalmkerkje, voor Messingh een bekende plek. November 2014 en 2015 speelden zij ook al hier, toen nog onder de oude naam het Genegenheidsduo (Helma Mollenkamp - trekharmonica's, zang en trom; Ben Dirks - gitaar, mandola en zang) .De entree is zondag 18 maart 14.00 uur gratis, maar zoals gewoonlijk zal aan het eind de mooie zwarte hoge hoed zijn rondje maken in het Kerkje Zalmstraat in Millingen aan de Rijn.