Afbeelding
Foto:

Kunstmarkt Montessoricollege voor Tamesj in Nepal

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – In de aula van het Montessoricollege aan de Nijverheidsweg in Groesbeek heeft donderdag een kunstmarkt plaatsgevonden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Ramesj in Nepal.

Ramesj is een vriend van de docent biologie Vincent Schulpen die op het idee kwam een kunstmarkt te gaan houden voor de arme mensen in Nepal. Hij wist direct het lerarenteam enthousiast te maken, alsmede de leerlingen van het leerjaar 1 en 2. Vooral de leerlingen zijn al enige tijd in de weer om zelfgemaakte kunst te maken, die donderdagmiddag en -avond te koop werden aangeboden voor Nepal. Tijdens de kunstmarkt was er van alles te bewonderen zoals schilderijen, foto's vanuit het Groesbeekse gemaakt, glasmozaïek, sieraden, gedecoreerde vogelhuisjes en nog veel meer. Ook kon men de appel van het hoofd schieten van Wilhelm Tell voor 50 eurocent.

Leerkracht Yvonne Janssen van kunst en cultuur stond een aantal jeugdige standhouders bij. Zelf stond Vincent bij een stand met spullen zoals schelpen en dergelijke uit Nepal, die hij had meegebracht van een eerder bezoek. Ramesj helpt in Nepal de armste mensen die geen huis en inkomen hebben.

Het geld uit Groesbeek bijeengebracht op de kunstmarkt door ouders , opa's en oma's alsmede bekenden van de leerlingen wordt besteed om toiletten te bouwen (zodat het drinkwater schoon blijft). Daarnaast wordt ervan eten gekocht als de oogst mislukt en wordt er schoolgeld voor de kinderen betaald. Voor 75 euro per jaar kan een kind een jaar lang naar school, inclusief lesmateriaal. Vincent hoopt honderden euro's bij elkaar te krijgen (dat in Nepal het tiendubbele waard is), zodat Ramesj zijn goede werk kan voortzetten.