Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Fietsmaatje Beek van start!

Foto: Bert Roodbeen

BEEK – Sinds maandag 2 april (tweede paasdag) kan men een fiets reserveren bij Fietsmaatje Beek.

Hier beschikt men over drie tandemfietsen en één duofiets. "Op een tandemfiets zit u achter elkaar, bij de duofiets zit u naast elkaar." Afgelopen vrijdag 30 maart hebben de vrijwilligers in De Brasserie van het Kulturhus de instructie bijgewoond en zelf proefritten gemaakt. De vrijwilligers fungeren als fietsmaatjes en staan klaar om er gezellig mee op pad te gaan.

Sinds juli 2017 beschikt Fietsmaatjes Beek over drie tandemfietsen, die men als inwoner van de gemeente Berg en Dal tegen een kleine vergoeding mag gebruiken. Sinds maart beschikt men ook over een duofiets en men koopt nu ook middelen te vinden om een Rrolstoelfiets (VeloPlus) te kunnen financieren.

Stichting Fietsmaatjes Beek heeft als doelstelling fietstochtjes aan te bieden op een tandem of duofiets. Hiervoor heeft Fietsmaatjes Beek zich laten inspireren door een soortgelijk initiatief in Millingen aan de Rijn, én vooral door inwoners uit Beek, die moeite hebben gekregen met fietsen. Ze richten zich bij de stichting op mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen. Ook richten ze zich op volwassenen en ouderen, die samen met familie, kennis of (mantel)(ver)zorger gewoon lekker op pad willen. Enkele doorganghobbels op routes moeten nog in overleg met instanties zoals gemeente en Leisurelands genomen worden. Meer info staat op website van fietsmaatje Beek.