Burgemeester Slinkman te midden van de scheidende raadsleden van links naar rechts: Herman Scholtens, Jos van Campen , Rob Bekers , burgemeester Slinkman, Robert Houkes, Thieu Hoeken, Martijn Schmiermann en Jo Coerwinkel.
Burgemeester Slinkman te midden van de scheidende raadsleden van links naar rechts: Herman Scholtens, Jos van Campen , Rob Bekers , burgemeester Slinkman, Robert Houkes, Thieu Hoeken, Martijn Schmiermann en Jo Coerwinkel. Foto: Peter Hendriks

Gemeentelijke gedenkpenning voor scheidende raadsleden

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal heeft woensdagmiddag in de raadszaal van het gemeentehuis afscheid genomen van zeven raadsleden die na de verkiezingen niet meer terugkomen in de Berg en Dalse gemeenteraad.

Voor ieder raadslid, ook diegene die herkozen zijn, had Slinkman een persoonlijk woordje klaar vaak met een grap en een grol. Hij dankte allen voor het vele raadswerk dat zij in het belang van de Berg en Dalse gemeenschap - naast hun dagelijkse werkzaamheden - hebben betekend en nog steeds betekenen, aldus Slinkman. "Maar ik wil jullie niet met lege handen laten vertrekken" vertelde Slinkman die vervolgens alle scheidende raadsleden een tastbare herinnering overhandigde ter herinnering aan uw raadslidmaatschap. "Dat doe ik door een nieuwe traditie en wel in de vorm van een bronzen gemeentelijke legpenning, die aan de voorzijde is voorzien van het gemeentewapen van Berg en Dal en aan de andere zijde de naam van het bewuste raadslid en de jaren dat hij of zij in de gemeenteraad heeft gezeten. Deze legpenning mag u zien als een eerbewijs van een dankbare gemeenschap voor al hetgeen u voor onze gemeenschap hebt kunnen en willen zijn."

Voor de raadsleden Gaby Hustedt (VOLG) en Hennie Eikholt (GVP) was er nog geen gedenkpenning, omdat de kans bestaat dat zij bij de coalitie-onderhandelingen alsnog terug keren in de Berg en Dalse gemeenteraad.