Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Installatie nieuwe gemeenteraad Berg en Dal

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft tijdens een bijzondere raadsvergadering donderdagavond 29 maart in het gemeentehuis van Berg en Dal de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De raadsleden legden de eed of belofte af, waarna ze werden benoemd tot raadslid van de gemeente Berg en Dal.

Veertien raadsleden kennen de klappen van de zweep, omdat zij al in de gemeenteraad zitting hadden. Voor negen raadsleden zal het even wennen zijn; zij komen voor het eerst in het gemeentelijk pluche terecht: Wilm Janssen (CDA), Win Bakker (CDA), Erik Weijers (VOLG oud-raadslid en interim-wethouder), Ria Barber (Polderbreed en oud-wethouder), Annelies Visser (Polderbreed), Alex ten Westeneind (GJS en interim-wethouder), Ruud Verstraaten (GVP), Lesley Albers (PvdA) en Florian Gödderz (Groen Links).

Peter Maas was lid van VOLG en is overgestapt naar GroenLinks, waarvoor hij in de gemeenteraad komt. Voor alle raadsleden was er een fraai boeket bloemen, waarna er getoost werd op hun benoeming vier jaar lang lid te worden van de gemeenteraad van Berg en Dal.