Afbeelding
Foto: Arrianne Kersten

Switch '87 gaat jeugdopleiding versterken

Foto: Arrianne Kersten

MILLINGEN - Liefst zeventien volleybalverenigingen uit Gelderland namen contact op met de Nevobo nadat zij onlangs publiceerden op zoek te zijn naar Gelderse clubs die hun jeugd beter willen opleiden. Uiteindelijk gaan tien van hen, waaronder Switch '87, nu aan de slag om een flinke impuls aan de kwaliteit van hun jeugdopleiding te geven.

"Wij mogen dankzij de provincie Gelderland rekenen op subsidiëring van een groot deel van de trajectkosten. Daarnaast zet Switch ook de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne in voor de financiering van het project. De eerste afspraken, waarin de huidige stand van zaken per club wordt geïnventariseerd, zijn inmiddels gemaakt. Daarna worden we verder geïnformeerd over het OFO-traject en wat dit betekent voor onze visie op de jeugdopleiding."

Wat houdt het OFO in? Met ontwikkelfasegericht opleiden kijk je bijvoorbeeld niet alleen naar de kalenderleeftijd van de sporter, maar ook naar de biologische leeftijd. Waar het ene kind al door het dak groeit, blijft een ander van dezelfde leeftijd nog klein. Ook kijk je naar de motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van de sporter. Hoe werkt dat en wat kun je ermee? "Met het OFO-project gaan we clubs en trainers ondersteunen hoe deze informatie te gebruiken en te vertalen bij het ontwikkelen van een opleidingsplan, het geven van trainingen en coachen tijdens wedstrijden."