De organisatoren van
De organisatoren van "Offene Gärten im Kleverland" Foto: Timo Güdden

Open tuinen -

Offene Gärten im Kleverland 2018!

Foto: Timo Güdden

REGIO - Nadat de winter in de afgelopen dagen de tuinliefhebbers nogmaals de rug toekeerde, staart nu de inmiddels 14e editie van de bekende actie 'Offene Gärten im Kleverland'.

Inmiddels behoren twintig particuliere tuinen en tuincollectiefs in het Kleverland en Nederland, drie publieke parken en de Hochschule Rhein-Waal tot de familie van 'Offene Gärten im Kleverland'.

De organisatoren heten dit jaar de heren Albert Widdershoven en Leon Verhoeven welkom. Zij wonen pal aan de Nederlands/Duitse grens, in Goch-Grunewald, waar zij op het parkeerterrein van het voormalig café Zum Reichswald, een klein tuinparadijs hebben aangelegd. In deze tuin zijn oude fruitbomen en vele cottageplanten, waaronder Engelse rozen, hostas en vingerhoedskruid, te vinden.

De highlights van 2018 zijn in het bijzonder het gratis toegankelijke Hortensiaweekend op 21 en 22 juli in het park van het museum Schloss Moyland en de openstelling van de eilandtuinen op Schenkenschanz op 1 juli, evenals de tuinen van 'Altes Pflegerdorf', gelegen aan de Horionstraße in Bedburg-Hau op 23 en 24 juni.

De grote diversiteit aan tuinen is samengevat in een brochure die op de VVV Kleve, in het stadhuis van Bedburg-Hau en op het informatiepunt van Schloss Moyland verkrijgbaar is. Elke deelnemende tuin wordt gepresenteerd in een korte samenvatting met bijbehorende foto’s. Daarnaast bevat de brochure informatie omtrent openingstijden en een routebeschrijving.

Uitgebreidere informatie is verder nog te vinden op de nieuwe Facebookpagina en op www.gaerten-kleverland.de.