Afbeelding
Foto:

Griezelen en voorlezen op

basisschool Breedeweg Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-BREEDEWEG – Woensdagmorgen vond op basisschool De Breedeweg de jaarlijkse voorleesmorgen plaats, die verzorgd werd door een viertal bekende personen.

Zo was oud juf Ellen weer terug op school om de groep 7 voor te lezen. Zij las de leerlingen het boek 'Gestolen' voor dat ging over het bureau Halt. Bram de Bruin die speelt in het eerste elftal van de Groesbeeksde Boy's als aanvaller / middenvelder las voor uit een boek over voetbal. Daarnaast was wethouder Erik Weijers die met het voorlezen groep 8 bezig hield en Clown Kwibus wist de groepen 1 en 2 bezig te houden met een boek vol grappen en grollen.

Voor de groepen 4 , 5 en 6 was de bekende Griezelbus op het speelterrein neergestreken. De griezelbus is vooral bekend van het boek van schrijver Paul van Loon van het boek 'Dolfje Weer Wolfje'. De kinderen kwamen met rode wangen de bus uit, maar hadden wel genoten. Na het voorlezen vertelden Ellen, Bram, Erik en Kwibus aan de kinderen hoe zij de dag doorkomen en wat hun beroep en hobby inhouden. Alle kinderen luisterden aandachtig wat de voorlezers te vertellen hadden.