Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Geweldige sfeer op verwendag

in gasthuis Sint-Jan de Deo

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – Het was dinsdag genieten in het Millingse Gasthuis Sint-Jan de Deo op de eerste verwendag van 2018.

"Wij hebben voor januari gekozen", aldus Diny Blom hoofd welzijn en coördinatrice van de vrijwilligers, "omdat januari over het algemeen een rustige maand is. Zo hebben wij zo'n zes maal per jaar een dergelijke verwendag met steeds een ander thema, zoals in februari carnaval en in april / mei lammetjesdag. Wij zijn om 10.00 uur begonnen met voor de 65 gasten een uitgebreid kopje koffie met van alles erbij. Daarna hebben we bingo gespeeld waarbij de prijzen beschikbaar waren gesteld door de 64 vrijwilligsters die Sint-Jan de Deo rijk is."

Tussen de middag werd er een warme maaltijd geserveerd die bestond uit frites met shoarma en de keuze uit diverse toetjes. Dinsdagmiddag om 14.00 uur mochten de beentjes van de vloer – voor hen die het nog kunnen – op muziek van het bekende duo The Sunny Boy's, dat in de hele regio bekendheid geniet in bejaarden- en verzorgingstehuizen met gezellige verstaanbare en herkenbare muziek voor die doelgroep.

De verwendag werd afgesloten met voor eenieder een broodje gebakken ei en een krentenbol. Wat bijzonder is, was dat wethouder Sylvia Fleuren zich spontaan aanbood als vrijwilligster op deze verwendag. Zij kreeg een button op met de naam Ellie en bracht koffie en hapjes rond en als de tijd het toeliet, maakte ze ook nog een dansje met een van de bewoners.