Sprankje hoop voor Ambrose Christy-vrouwen?

GROESBEEK - "Help jij Ambrose Christy-vrouwen een rol te geven in de samenleving en een sprankje hoop voor hun toekomst? Wie van kunst, fotografie, mooie teksten, muziek, film, maar ook van lekkere hapjes houdt is bij ons aan het goede adres."

Zaterdag 3 februari houden we een expositie in de protestantse kerk aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek. Geopend van 10:30 tot 16:00 uur voor de expositie van foto's, teksten en andere kunst. Deze is ook te koop voor de liefhebber. "We verkopen ook koffie, thee, soep en diverse soorten gebak."

Van 18:00 tot 19:00 uur wordt de documentaire 'Boer Peer' vertoond, een intiem portret van een zeldzaam sobere man. Regisseur Daan Jongbloed wist het vertrouwen van deze 97-jarige boer te winnen en filmde de laatste acht jaar van zijn leven. (Kaartjes overdag verkrijgbaar bij de koffie en thee, of via de mail; Linda@igga.nl).

Alle opbrengsten gaan naar het goede doel: India! Voor juridische hulp en bijscholing over mensen rechten. Vroeger hadden bepaalde bevolkingsgroepen in India geen rechtspositie. Hierdoor leven ze nog altijd arm in kleine dorpjes en vallen volledig buiten de samenleving. Na wetswijzigingen hebben ze rechten gekregen en hebben ze veel meer status en dus ook kansen binnen de samenleving gekregen.

Helaas wordt dit hun niet verteld en omdat ze zo afgelegen leven, niet naar school gaan et cetera en komen zo ook nooit aan deze informatie. Mensen met een Missie heeft hier een bijscholing voor opgesteld met Lokale mensen. Ze worden opgeleid in alle juridische aspecten om elkaar te helpen opkomen voor hun rechten. Zo kunnen lokale mensen, met de nieuwe informatie en kennis, andere lokale mensen helpen te strijden voor een beter positie in de samenleving.

"Wij gaan als reporter (schrijver en fotograaf) naar India om alle projecten te bezoeken en daar verslag van uit te brengen in Nederland. We hebben geld nodig, om daar lokale ruimtes te huren en andere faciliteiten om de bijscholing te kunnen financieren van lokale mensen. Ons doel is om met deze markt 2000 euro op te halen! Zodat er twee mensen aangenomen kunnen worden om een jaar lang als juridisch adviseur werkzaam te zijn en alle mensen uit hun dorp te helpen bij rechtshulp!" Denk aan contant geld voor het doneren. Er is geen pin aanwezig.