een mooie worp
een mooie worp Foto: Henny Brinkhof

Judotoernooi Groesbeek

Foto: Henny Brinkhof

GROESBEEK - Dit jaar wordt voor de 31e keer het jaarlijkse, grote Breedtesport Judotoernooi Groesbeek georganiseerd. Komende zondag 28 januari in Sporthal Heuvelland komen 520 jonge judoka’s van 51 judoclubs uit het hele land bij elkaar om deel te nemen aan wedstrijden.

Het toernooi is vooral bedoeld voor beginnende judoka’s: jongens en meisjes. Er is onderscheid gemaakt tussen beginnende beginners met weinig tot geen wedstrijdervaring en beginners die al wel regelmatig meedoen aan wedstrijden.

De 520 deelnemende judoka’s zijn in 109 verschillende categorieën ingedeeld, afhankelijk van leeftijd, gewicht, geslacht en band. Ze strijden op negen matten. Aangezien er bij iedere poule drie judoka’s in de prijzen vallen, gaat meer dan de helft van hen met een mooie prijs naar huis. Zo dragen Judovereniging Groesbeek en Sportschool Theunissen, geholpen door een klein legertje vrijwilligers hun steentje bij om de judosport ook voor beginnende judoka’s aantrekkelijk te maken en ze op een hoger peil te brengen.

Iedereen die judo wil zien op allerlei niveau of interesse heeft dit judotoernooi bij te wonen, is van harte welkom. Ook voor kinderen die er misschien over denken dat ze zelf te gaan judoën is het raadzaam om eens te komen kijken. Ook ouders zijn natuurlijk ook welkom. Het toernooi begint in Sporthal Heuvelland om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis; kinderen van 12 jaar tot en met 15 jaar en 65+ bedraagt de entree 1,50 per persoon; vanaf 16 jaar bedraagt de entree 2,50 euro per persoon.