Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Nieuwe prins bij De Deurzakkers het Prins Jur den Erste 'De Gedestilleerde'

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ – Bij carnavalsvereniging De Deurzakkers in Ooij werd zaterdagavond 20 januari in dorpshuis De Sprong Jurriaan Leensen geïnstalleerd als nieuwe Prins. Hij gaat samen met zijn Hofdames Jolanda en Nicole en Adjudanten Jos en Bram als Prins Jur 'De Gedestilleerde' het komende carnavalseizoen in Ooij de scepter zwaaien.

De installatie werd gedaan door Margaret Reijnen, koningin van schutterij Eendracht Ooij. Jurriaan volgt hiermee prins Jurgen de Rijzige Roos op. Jurriaan is in het dagelijks leven werkzaam bij Destel een groothandel in gereedschap, hang en sluitwerk en ijzerwaren.

Tijdens een druk bezochte receptie werd door de nieuwe en oude prins de foto van de laatste prins bij de eregalerij toegevoegd. Alle carnavalsverenigingen uit Het Laag en Hoog waren aanwezig evenals vele dorpsgenoten en dorpsverenigingen. Vanuit de gemeente Berg en dal waren wethouder Sylvia Fleuren en Alex ten Westenend naar Ooij gekomen om de kersverse prins te feliciteren. Speciaal vanuit het land van Maas en Waal waren uit Lauwe Beneden (Leeuwen) de drie jaar oude carnavalsvereniging Oellebollen naar Ooij gekomen om praktijkervaring op te doen.