Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

2.554,90 euro voor

KWF Kankerbestrijding

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – De zevende editie van Spinning Sensation georganiseerd door Team Ooijpolder is een groot succes geworden. De organisatie spreekt van een topdag. De Spinning Sensation vond plaats bij Total Spirit bij Resort Groesbeek aan de Cranenburgsestraat.

Evenals voorgaande jaren was de opbrengst geheel voor KWF Kankerbestrijding. De organisatie had 47 spinningbikes in de kelder van Resort Groesbeek opgesteld waar het ook allemaal gebeurde. In totaal hebben 160 sportievelingen verdeeld over vier blokken èèn uur lang gespind voor het goede doel en die hebben in totaal 2.554,90 euro bij elkaar gefietst. Het gehele inschrijfgeld van 15 euro kwam ten goede aan het KWF daarnaast deden nog diverse spinners een extra donatie of rondde het bedrag af.

Onder de deelnemer(ster)s voornamelijk afkomstig uit de gemeente Berg en Dal waren er ook enkele uit Nijmegen en Wijchen. De wethouders Alex ten Westeneind en Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal lieten zich ook van de sportieve kant zien en hebben het evenals de overige deelnemers het èèn uur lang spinnen volgehouden. Burgemeester Slinkman kwam in de loop van de middag ook een kijkje nemen en genoot van de sportiviteit van de deelnemers voor het goede doel.

Geert Keukens een van de organisatoren was een blij man evenals zijn gehele team. Het was allemaal zo spontaan dat er iemand een kijkje kwam nemen en zich gelijk bedacht. Hij trok een joggingbroek aan en ging gelijk op de fiets. De organisatie had ook voor enkele Bedrijfs Hulp Verleners gezorgd, maar die hebben niets hoeven uit te richten. "Alles is perfect verlopen", aldus Geert Keukens. Het Team Ooijpolder 2018 doen overigens op 7 juni mee met de Alpe Dues uiteraard ook voor het KWF Kankerbestrijding.