Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Wat gemeente betreft kan carnaval gaan beginnen

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Als het aan de gemeente Berg en Dal ligt kan het carnavalsgebeuren beginnen. Vrijdagmorgen is de traditionele doek genaamd 'De Pier' op de toren van het gemeentehuis bevestigd door Leo Kamps en Tonny Derksen van gemeentewerken in het bijzijn van Dick Kerkhoff en Dick Berns van DHD drukkerij en de wethouders Sylvia Fleuren en Alex ten Westeneind.

Vorig jaar heeft het doek voor de nodige commotie gezorgd omdat er op het doek alleen een foto van Prins Ummenie van De Feestneus en Prinses Ida van Net Acht op stonden. Dit was niet de bedoeling liet toentertijd het college van burgemeester en wethouders weten, omdat de gemeente Berg en Dal meer prinsen en prinsessen in haar midden heeft, aldus het college.

Uiteindelijk is het college akkoord gegaan met dien verstande dat het volgende doek neutraal moest zijn, en dat is gebeurd. Dick Kerkhoff van DHD drukkerij heeft in samenwerking met de gemeente Berg en Dal voor het huidige doek en tekst gezorgd. Onder de narrenkop staat de tekst 'Fijne Carnaval Alaaf!' In de hoogwerker van Werner Bakker gingen omhoog van links naar rechts: Dick Kerkhoff (DHD), Ronny Derksen, Alex ten Westeneind, Sylvia Fleuren, Dick Berns (DHD) en Leo Kamps. Het doek is 10 meter lang en kan wat de tekst betreft jaren lang meegaan. In ieder geval Berg en Dal is er klaar voor. Vanavond wordt er al gestart met 'Gruusbek Live' en morgenavond het traditionele Schlagerfestival beide in sporthal Heuvelland dat voor de 31ste maal wordt georganiseerd.