Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Paul Wilbers ontvangt onder grote belangstelling Kranich Orde

Foto: Peter Hendriks

KRANENBURG – De oud-burgemeester van Ubbergen en oud-wethouder van Groesbeek de 69-jarige Paul Wilbers heeft zondagmorgen onder grote carnavalistische belangstelling de hoge Kranich Orde in ontvangst genomen.

In het Bürgerhaus vond het traditionele Internationale Prinsenfrühschoppen plaats waar naast diverse lokale en landelijke hoogwaardigheids bekleders 18 Prinsen en Prinsessen met gevolg bij aanwezig waren. Daarnaast waren uitgenodigd diegene die in het verleden al een Kranich Orde hadden ontvangen.

Tijdens het ontbijt heette Thomas Janssen van het Zugkomitee iedereen welkom en gaf het woord aan Wim Sanders die namens het Grensoverschrijdende Schutters treffen het vorig jaar de Kranich Orde in ontvangst had mogen nemen. Degene die nu de Kranich Orde in ontvangst mag nemen, Paul Wilbers, is een legende. Naast het vele grensoverschrijdend werk dat hij jaren heeft verricht zoals het Nachbar Fest, grensoverschrijdend Koningschieten, Euregio Rijn Waal en Partnerschapsverband met de Hongaarse stad Körmend was hij een uitstekend Buutreedner, aldus Sanders. "Grenzen bestaan niet meer, daar mag je best trots op zijn, jij hebt je jaren ingezet voor de grensregio en daarom heb je deze hoge onderscheiding dik en dubbel verdiend", besloot Sanders zijn toespraak.

Paul Wilbers ging achter de microfoon staan en maakte er een ware buut van, waarbij hij diverse malen de handen op elkaar kreeg. "Het is een spannende dag niet alleen voor mij maar ook voor de SPD. In het Nederlands moet ik eigenlijk zeggen Lieber Gender en Genderinnen, ik ben zeer vereerd met deze hoge onderscheiding waarvoor ik pastoor Scholten, burgemeester Steins en het Zugkomitee, hartelijk dank. Ik ben blij dat er geen grenzen meer zijn, want op de plaats van een slagboom staat nu een reisbureau, dat hadden mijn opa en oma alsmede mijn ouders nog graag mee willen maken", aldus Paul Wilbers.

Het grote gezelschap vertrok vervolgens naar boven waar in de grote zaal het carnaval al was losgebarsten. Nadat alle Prinsen en Prinsessen op het podium waren was het burgemeester Günter Steins van Kranenburg die onder groot applaus en staande ovatie de plaquette en de oorkonde die behoren bij de Kranich Orde overhandigde aan Paul Wilbers.