Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Al na de eerste dans was het dikke mik

tussen Lin en Leen Eijkhout-Van Leur

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het is nu 65 jaar geleden dat Lin Eijkhout (82) Leen van Leur (83) ten dans vroeg tijdens de kermis in de zaal van Joop van Jan van Toon (zaal Wilhelmina) aan de Dorpsstraat in Groesbeek.

Leen had allang gezien dat Lin goed kon dansen dus sloeg ze het aanbod van Lin niet af. Vanaf de eerste dans klikte het tussen Lin en Leen. Het jonge stel Lin 17 jaar en Leen 18 jaar hadden vijf jaar lang verkering en gingen toen trouwen. Omdat Lin die in Tilburg in militaire dienst was dan de weekenden naar huis mocht naar zijn Leen en niet te vergeten zijn geliefde voetbalclub Germania waar hij een goede rechts half positie innam.

Na het trouwen heeft het stel een jaar lang bij de zus van Leen ingewoond aan De Dries, vandaar naar de Bosstraat en Wikkestraat en tenslotte naar de Litsenhof waar ze al elf jaar wonen. Lin is zijn hele leven stukadoor geweest in Nederland alsmede in Duitsland vooral in en rondom Keulen. Leen ging op 15-jarige leeftijd werken bij de Nijmeegse schoenfabriek Robinson en later bij de Groesbeekse schoenfabrieken Henka en Pallas.

Vervolgens heeft Leen 33 jaar lang de gasten verzorgd van Hotel De Oude Molen. Het paar kreeg twee zoons en hebben nu drie kleinkinderen: twee jongens en een meisje. De hobby's van Lin waren bridge, biljarten en zwemmen, terwijl Leen 40 jaar lang gezongen heeft in het kerkkoor van Sionsheuvel en graag gaat gymmen.

Burgemeester Slinkman heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan het diamanten paar, vergezeld van een bloementaart alsmede een ingelijste trouwakte van 60 jaar geleden. Ook hebben Lin en Leen een schriftelijke felicitatie gehad van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en van de Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Het feest is afgelopen zondag met een etentje gevierd in De Oude Molen in Groesbeek.