Switch '87 dames

verliezen opnieuw

MILLINGEN - Vorige week zaterdag stonden we tegenover het geroutineerde Arvevo D1. Voor de tweede keer op rij, speelden we een wedstrijd met een fantastische eerste set. Alles leek te kloppen. Hoge servicedruk, afwisselend aanvalspel, goede verdediging en werklust maakten dat het spel aantrekkelijk was om naar te kijken. Sadé maakte een paar mooie punten met haar (keiharde) service bij haar debuut in D1. Terecht dat deze eerste set dan ook gewonnen werd, 25-21.

In de tweede set begonnen we weer te laat. We waren aboluut niet fel genoeg en we lieten Arvevo het spel maken. Door onze matige servicedruk konden hun middenaanvalsters te makkelijk worden aangespeeld en zij scoorden dan ook regelmatig. Wissels aan onze kant mochten niet meer baten en hoewel Bo ons nog terugbracht in de set, door een prachtige serviceserie van negen punten, moesten we de set aan Arvevo laten, 23-25.

Set drie begon aardig, we kwamen nu wel fel uit de startblokken. Het ging gelijk op en met vlagen werd er mooi volleybal gespeeld. We pakten onze punten mee, maar stonden helaas te vaak onder druk in de passing. Deze kwam niet altijd bij het net wat het voor Niké en later ook Patricia lastig maakte. De oplosingen werden vaak aan de buitenkant gezocht en Ruth en Bo konden er ook niet alles mee. Arvevo speelde het slim en won met 21-25.

In de vierde set kwamen we snel op achterstand en konden deze niet meer inhalen. Te laat deden we iets terug, werd de servicedruk opgevoerd en speelden we slimmer in de aanval. Aan werklust ontbrak het niet, we gingen voor iedere bal. Maar het hielp niet, de set werd verloren met 21-25.