Informatieavond Nieuwe

Onderwijsvorm 10-15 in Groesbeek

GROESBEEK - Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) en het Montessori College starten samen een nieuw initiatief voor leerlingen van 10-15 jaar.

Enerzijds om de doorgaande lijn van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs te bevorderen, anderzijds om een nieuw onderwijsconcept neer te zetten dat gebaseerd is op het Agora onderwijs in Roermond. Onderwijs dat niet uitgaat van bestaande kaders maar vanuit anders denken. Onderwijs dat dus niet persé plaats vindt in een lokaal, met lesmethodes, toetsen, cijfers en een leraar voor de klas. Leerlingen van diverse niveaus en leeftijden leren met en van elkaar en met hoofd, hart en handen. Vaardigheden zijn minstens zo belangrijk als kennis. Leerlingen staan aan het roer: hun interesses, talent en bewustwording van mogelijkheden staan centraal. Het onderwijs wordt daarop afgestemd. De leraar staat naast de leerling en neemt een belangrijke positie in, onder andere door te inspireren en te coachen. Op die manier ontdekken kinderen wie ze zijn en wat ze kunnen, in eigen tempo vanuit eigen interesses en op een passend niveau. Uiteindelijk wordt een regulier diploma behaald.

Bij voldoende belangstelling start dit 10-15 initiatief in augustus. Binnenkort vindt er hierover een informatieavond plaats. Bent u als ouder of als professional nieuwsgierig geworden? Op maandag 5 februari vindt er informatieavond plaats, verzorgd door beide initiatiefnemers, op het Montessori College, Spoorlaan 16 Groesbeek. Aanvang 19.00 uur.

Er wordt gesproken door Sjef Drummen, directeur van het Agora onderwijs en leraren, ouders en leerlingen eveneens van de school uit Roermond.