Cursus Groesbeeks dialect

GROESBEEK - Stichting De Siesmejénnekes is van plan te starten met een cursus Groesbeeks dialect.

Als cursusboek zal 'De Woordenschat van het Groesbeeks' deel I gebruikt worden. Cursusboeken worden tijdens de lessen beschikbaar gesteld. De lessen worden onder andere gegeven door Theo Giesbers. De eerste bijeenkomst is gepland op dinsdag 23 januari van 20.00 - 22.00 uur in De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

Bij voldoende deelname (minstens acht personen) zal de cursus van start gaan. De volgende dinsdagen zijn ingepland: 23 en 30 januari; 6, 20 en 27 februari; 6, 13, 20 en 27 maart en 3 april. De kosten inclusief gebruik koffie en thee bedragen vijf euro per bijeenkomst.

De cursus zal op een luchtige en toegankelijke manier ingaan op de bijzonderheden van het Groesbeeks dialect. Waarom is het enne kèl en en vrommes, enne stoe.l en en toffel? Hoe zit dat met het meervoud? Bom – böm; voe.t – vuu.t; hó.nd – hu.nd; glas – glöö.s; graot – grui.j? Wat wordt uiteindelijk bedoeld met: En lelluk klee.d of en ónnut stö.fke. Zit er verschil in: Wi.j waore/wiere/weere/wazze daor. Et cetera. Heel veel praktijk en een beetje theorie. Stuur, bij belangstelling voor deelname, een e-mail naar wilmagiesbers@hotmail.nl. Hebt u nog vragen? Bel dan: 024 3971010.