Afbeelding
Foto:

Tweehonderd liter hydrauliekolie

op bospad Heilig Landstichting

Foto: Joop Verstraaten

HEILIG LANDSTICHTING – Dinsdagmiddag even voor half zes is tijdens het uitdunnen van het bosgebied rondom de Van Haaftenlaan in Heilig Landstichting een hydraulische slang van een grote boszaagmachine gesprongen, waarbij 200 liter biologisch afbreekbare hydrauliekolie op de laan terecht is gekomen.

Direct werd de brandweer van Groesbeek gealarmeerd die ter plaatse een dam rondom de olievlek heeft aangelegd, zodat de olie niet het bosgebied in kon lopen. Een bedrijf was er in opdracht van Staatsbosbeheer bezig met het uitdunnen van het bosgebied. Volgens boswachter Wijers mag van Staatsbosbeheer alleen een bedrijf werken als zij biologisch afbreekbare hydrauliek-olie gebruiken, wat ook nu het geval is geweest.

Monteurs van het bedrijf waren dinsdagavond om 21.00 uur nog bezig de grote boszaagmachine te repareren, waarna het gevaarte van de plaats des onheils kon worden gereden. Firma Van Kesteren uit Groesbeek heeft van Staatsbosbeheer de opdracht gekregen nog dinsdagavond de plaats waar de olie terecht is gekomen, af te graven, de grond mee te nemen en het gedeelte van de weg van nieuw zand te voorzien.