Afbeelding
Foto:

Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen Swikaros meisjes B

GROESBEEK - Op zaterdag 6 januari gingen we met drie auto’s vanuit de polder naar Borne (Ov) om te volleyballen om de titel ‘meisjes B-team van het jaar’. Er ging ook een auto vanuit Groesbeek, want we hadden versterking gekregen van drie toppers van Ikaros: Tessa, Karlijn en Evi. Samen met onze eigen ‘talenten onder 16’ Kristel, Sannah, Sadé, Dirkje en Lotte gingen we als Swikaros MB.

We waren goed voorbereid met prachtige shirts, enkele gezamenlijke trainingen en een oefenwedstrijd tegen dames 3, dus de organisatie was al goed. De eerste wedstrijd tegen Scylla met Tessa als spelverdeelster, wonnen we meteen door degelijk rallyspel. Kristel had een paar mooie killblocks en sloeg de tweede tempo ballen op het midden op 5 meter. Hoewel bij de meesten van ons de service niet echt liep, maakte Karlijn een mooie serie.

Tijdens de tweede wedstrijd, tegen WSW die we in de competitie ook al bevochten hadden, kregen we het zwaar. Er belandden wel acht services onder in het net of uit. Wel gaf Evi hier haar visitekaartje af met haar mooie aanvalsaanloop en krachtige smashes. De servicepass bleek onze achilleshiel, zeker nu Sadé ging spelverdelen en we haar degelijke pass moesten missen. Gelukkig had Tessa al laten zien over een goede servicepass te beschikken.

We verloren de tweede wedstrijd dik en de derde in een spannende strijd met bij vlagen prachtig volleybal. Sannah sprong bijna over het net heen en scoorde veel met haar middenaanval. Ook Dirkje pikte haar killblocks weer mee en Lotte won de meeste van haar netduels. Kortom: Veel geleerd van deze sportieve Swikaros ervaring.