Afbeelding
Foto:

De Oude Molen en Seven Hills

in andere handen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De kogel is bijna door de kerk: vakantiepark De Oude Molen en de groepsaccommodatie Seven Hills komen op 10 januari in andere handen. Dan wordt zoals het er nu naar uitziet de acte gepasseerd bij de notaris.

De vaste gasten van het vakantiepark hebben inmiddels al een schrijven ontvangen dat het vakantiepark en de groepsaccommodatie per 1 januari in andere handen is gekomen. Dat klopt niet, aldus de adviseur van de nieuwe eigenaar Hans van Alem. Deze brief is vooral bedoeld voor de vaste vakantieparkgasten die het staangeld over willen maken, maar dat moet nu op een ander rekeningnummer gestort dienen te worden. Als het goed is wordt op 10 januari de acte bij de notaris gepasseerd en dan pas is de overname een feit, aldus de heer van Alem.

De afgelopen maanden zijn de nodige onderhandelingen gevoerd en vanaf 10 januari zwaait Sjaak Zheng de scepter op het Groesbeekse vakantiepark. De nieuwe eigenaar heeft met zijn familie al vijftien jaar ruime ervaring in het horeca en hotelwezen en ziet mogelijkheden om met deze kennis het verblijf op het vakantiepark verder te veraangenamen. Zij hebben een hotel in Amsterdam, café-cafetaria in Oudenbosch alsmede een cafetaria in Zoetermeer.

De nieuwe eigenaar Sjaak Zheng heeft laten weten dat wat goed is op de camping en groepsaccommodatie zal blijven, want de waardering van vakantiepark De Oude Molen is hoog, die schommelt van 8,2 tot 8,5. Wat in ieder geval verandert is de uitbreiding van het restaurant, dat ruimte biedt aan 80 tot 100 gasten en dagelijks geopend is voor de gasten die op het vakantiepark verblijven.

Ook zal er wekelijks entertainment op het vakantiepark zijn met live-optredens en animatie voor de kinderen. Daarnaast zal er geëxperimenteerd gaan worden met een nieuwe vorm van kamperen, dat ligt tussen een chalet en een tent zoals momenteel in Texel al het geval is. Volgens de nieuwe eigenaar moeten de gasten zorgeloos van hun vakantie kunnen genieten en dat is ook hier in de nabije toekomst het geval. Tijdens de topweken verblijven er 1.500 gasten op het vakantiepark. Frans Belgers de huidige eigenaar zal zich na 28 jaar bezig gaan houden met andere zaken, maar zal het komend jaar nog regelmatig op het vakantiepark te zien zijn om hand- en spandiensten te verrichten en de nieuwe eigenaar bij te staan. Onlangs heeft Frans Belgers een camping met horecagelegenheid in Winterswijk ook verkocht.