Schoolgroepen in het Bevrijdingsmuseum. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum
Schoolgroepen in het Bevrijdingsmuseum. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum

Bevrijdingsmuseum zoekt gids kinderevenementen

GROESBEEK - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek is op zoek naar een gids voor kinderevenementen en schoolgroepen. Inzet: minimaal tien keer per jaar beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

In deze vrijwilligersfunctie organiseert en begeleidt de gids in teamverband kinderevenementen. Het gaat hierbij om evenementen zoals de workshop parachute vouwen en de rondleiding in de vaste tentoonstelling met modelvliegtuigjes. Tevens begeleidt de gids (klassieke rondleiding) of coach (intensievere begeleiding), schoolgroepen van verschillende leeftijden en niveaus tijdens hun bezoek aan het museum.

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is een historisch-educatief museum over de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa in 1944 en 1945. Ook worden de ontwikkelingen van internationale samenwerking in Europa na 1945 belicht, evenals de actuele thematiek van vrijheid, democratie en mensenrechten. Het museum biedt een professioneel opleidingstraject, een plezierige werksfeer, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

"Ben jij enthousiast, sociaal en vind jij het leuk om met kinderen te werken, dan zoeken wij jou!" Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, de heer H. Bredewoud. Telefonisch via 024 3974404 of per e-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.