Donderdag bingo in Groesbeek

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs is wekelijks 250 euro, terwijl de jackpot kan oplopen tot wel 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de jackpot mag zitten. Als die met dat bedrag niet sneuvelt, worden er vier extra rondes gespeeld van ieder 100 euro. De opbrengst van deze bingoavonden komt ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen gaat iedere donderdagavond om 19.00 uur open; de bingo begint om 20.00 uur.

Vuurwerkschade in gemeente valt mee

BERG EN DAL – De vuurwerkschade rond de jaarwisseling is vooralsnog in de gemeente Berg en Dal meegevallen ten opzichte van voorgaande jaren.

Voor zover bekend bedragen de aangerichte schades inclusief de herstelwerkzaamheden in totaal 5.439 euro. Tijdens de jaarwisseling 2014 -2015 toen de herindeling plaatsvond, betrof de aangerichte schade liefst 18.440 euro en tijdens de jaarwisseling 2015-2016 6.460 euro. Tijdens de jaarwisseling 2016 – 2017 werd er voor 11.729 euro vernield.

Ten opzichte van vorige jaren viel de aangerichte schade reuze mee. Ook voor de brandweerkorpsen in de gemeente Berg en Dal was het een uitzonderlijke rustige oud-en-nieuwviering. De brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek hebben geen enkele uitruk gehad. Ook de vuurwerkoverlast op tijden dat het nog niet afgestoken mocht worden, is -op enkele uitzonderingen na- bijzonder meegevallen. Tijdens de jaarwisseling werd er veel siervuurwerk afgestoken met afgewisseld op diverse plekken harde knallen. Op de Van Ruysdaelweg in Groesbeek ging een papiercontainer in de hens. De bewoners hadden het vuurwerkafval opgeruimd en in de papiercontainer gedaan. Dat is gaan smeulen en zette na een uur de container in brand. De brandende container is door de bewoners zelf geblust.