Nightride en veldrit

in Montferland

MONTFERLAND - Het eerste weekend van 2019 belooft meteen een mooi fietsweekend te worden. Zaterdagavond 5 januari organiseert atb-club de pedaleur de montferland nightride. Zondag 6 januari is er voor liefhebbers een veldrit, verzorgd door specialized. beide evenementen starten in ’s-Heerenberg.

De Montferland Nightride is een initiatief van Wielerclub de Pedaleur, Specialized en Natuurmonumenten. Met hun deelname steunen deelnemers de natuur in Montferland. Van het inschrijfgeld komt minimaal 15 euro per deelnemer ten goede aan de natuur. De inkomsten worden besteed aan het bevorderen van wilde bloemen in het gebied, zodat insecten meer kans hebben te overleven. Via een extra donatie is het tevens mogelijk om kans te maken op mooie prijzen.

Mooie MTB-route

Het decor van de Nightride is het Bergherbos in Montferland. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met fietsclubs de Pedaleur en TC de Liemers. Na de succesvolle primeur in 2016 start de Nightride ook dit jaar met een bijzonder MTB-evenement bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg. De medewerkers van Specialized geven rondleidingen en vertellen over hun nieuwste modellen. Patrick Smit is aanwezig met leuke tunes en stunts en voor de deelnemers is er een hapje en een drankje.

Inschrijven

Voor deelname aan de Nightride is inschrijven mogelijk via www.natuurmonumenten.nl/nightride. Inschrijven voor de Funklasse Veldrit kan op https://ti.to/specialized-nlbe/specialized-veldrit-sheerenberg-2019. Volg voor meer informatie de Facebook-pagina https://www.facebook.com/events/536262456839094/.