Afbeelding

Snoeicursus bij Groei & Bloei-Liemers

LIEMERS - Help! Hoe snoei ik die struik of boom? Bent u ook wel eens in de tuin bezig en denkt dan: "Waarom komen er zo weinig of geen bloemen in die plant?". Het snoeien van bomen en heesters is een jaarlijks terugkerende bezigheid.

Veel mensen vinden het eng, want; snoeit u de verkeerde takken weg dan kan dit ten koste gaan van de bloei of snoeit u te vroeg of laat in het jaar! Toch is snoeien belangrijk om bomen en struiken in optimale conditie te houden, zodat we jarenlang van hun bloei en groei kunnen genieten.

Het snoeien van gewassen, begint eigenlijk al bij de aankoop. Stel de volgende vragen als u een plant koopt: Hoe groot wordt hij? Welke ruimte heb ik beschikbaar in mijn tuin? Een juiste plantkeuze vooraf voorkomt veel snoei-ergernis. Kortom: er is nu kans een snoeicursus te volgen.

Groei & Bloei - Liemers organiseert samen met tuincentrum Bloemendaal een snoeicursus voor leden en niet-leden. De cursus bestaat uit een theorieavond (24 januari) en een praktijk dag (26 januari). De cursus wordt gegeven door Theo Freriks uit Varsseveld.

De cursus wordt gehouden in tuincentrum Bloemendaal, Rijksweg 14 in Drempt. Bent u lid van Groei en Bloei dan betaalt u 20,00 euro, niet-leden betalen 25,00 euro. Deze bedragen zijn inclusief koffie/thee en op zaterdag soep en broodjes.

Betalen kan bij aanvang. Aanmelden of vragen stellen kan door een mail te sturen naar info@liemers.groei.nl. Graag naam en adres vermelden. Heeft men zich aangemeld en niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.