Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West zijn na de lunch in afwachting van het optreden het Zonnebloemkoor. (foto: Maas Foeken)
Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West zijn na de lunch in afwachting van het optreden het Zonnebloemkoor. (foto: Maas Foeken) Maas Foeken

Sfeervolle kerstviering Zonnebloemafdeling Zevenaar-West

ZEVENAAR - De kerstviering die de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West haar gasten voorschotelde, werd dit jaar voor een belangrijk deel gevuld met een optreden van het Zonnebloemkoor, dat een aantal jaren geleden is ontstaan uit de eigen vrijwilligers, maar inmiddels ook voor de helft bestaat uit liefhebbers die geen vrijwilliger zijn.

Door Piet van Breukelen

Nadat de Zonnebloemgasten in De Griethse Poort waren ontvangen met koffie of thee, heette secretaris Jopie Boone iedereen van harte welkom en kon iedereen gaan genieten van een uitgebreide lunch, waarbij het overheerlijke broodje kroket natuurlijk niet ontbrak. Door de prima samenwerking tussen het personeel van De Griethse Poort en een aantal vrijwilligers werd alles weer bijtijds aangevuld, zodat het de gasten, vrijwilligers en koorleden aan niets ontbrak.

Zonnebloemkoor

Het optreden van het Zonnebloemkoor oogstte bij iedereen bewondering en dat is vooral de verdienste Loyse ten Kate, de dirigente van het koor. Behalve het bekende Nederlandse kerstrepertoire waren er ook prachtige uitvoeringen van Engelse en Duitse kerstliederen. De solo’s van Loyse ten Kate (Maria Wiegenlied) en het trio Greet Tempel, Thea Reinink en Elly Thomahsen (Schlaf wohl du Himmelsknabe du) mogen tot de hoogtepunten van de middag worden gerekend.

Kerstsfeer

Nadat Tine Boersma (bestuurslid activiteiten) het koor en de vrijwilligers had bedankt voor hun bijdrage aan de sfeervolle kerstviering, sloot het koor de middag af met Stille Nacht en ging iedereen met een goed kerstgevoel naar huis.