Solo van drie koorleden Zonnebloemkoor, 10 december in De Pelgromhof in Zevenaar. (foto: Susan de Vries)
Solo van drie koorleden Zonnebloemkoor, 10 december in De Pelgromhof in Zevenaar. (foto: Susan de Vries)

Geslaagde opmaat kerstconcerten

Zonnebloemkoor uit Zevenaar

ZEVENAAR - Op maandagmiddag 10 december bood het Zonnebloemkoor uit Zevenaar, onder leiding van dirigente Loyse ten Kate, de bewoners van de Pelgromhof een kerstconcert aan dat klonk als een klok.

Naast internationale (bekende en minder bekende) kerstliederen waren in het programma ook bekende Nederlandse kerstliederen opgenomen, zodat de aanwezigen gezellig mee konden zingen of neuriƫn.

Het was heel stil in de zaal tijdens de vertolking van 'Stil nu' en 'Veni Jesu', maar er kon ook gelachen worden om 'Rudolph'. Vooral de prachtige solo van drie koorleden en later ook van de dirigente zelf, werden met een welgemeend applaus gewaardeerd. Naast dit concert verzorgt het Zonnebloemkoor deze en volgende week nog vier (besloten) kerstconcerten, waarvan twee in Zevenaar. Maar ook in Lent en Velp mag het koor een optreden verzorgen.

Een van de bewoners bedankte het koor dat het voor een echt kerstgevoel had gezorgd en gaf aan te hopen dat de koorleden nog een keer terug wilden komen naar De Pelgromhof.