Afbeelding

Excelsior kerstconcert in Sint-Antonius Abtkerk

Sfeervol kerstspektakel in Loo

LOO – Muziekvereniging Excelsior uit Loo brengt je in kerstsfeer tijdens Kerstconcert. Dit vindt plaats op zondagmiddag 23 december in de Sint-Antonius Abtkerk in Loo. De muzikanten brengen een gevarieerd programma, en dat in een sfeervolle omgeving. De entree is gratis.

Het kerstconcert is een jaarlijks evenement dat altijd veel publiek trekt. Excelsior draagt zorg voor de algehele organisatie en speelt een keur aan werken. Er staan populaire nummers op het programma, zoals Lonely this Christmas (Mud) en Do they know it’s Christmas (Bandaid), maar ook een medley (Happy Christmas) en kerstwerken met een klassiek karakter (Menuet from Berenice). Excelsior treedt op onder leiding van dirigent Michael van den Broeck.

Muziek, zang én kerstverhaal

Het kerstconcert is een sfeervolle middag voor jong en oud. Mensen krijgen een gratis kop koffie aangeboden. De kerk is fraai aangekleed met allerlei kerstversieringen. Traditioneel wordt gezamenlijk geopend met Komt allen tezamen en eindigt het concert met White Christmas. Loonaar Henk Peeters presenteert aan het einde een kerstverhaal. De kerk opent om 14.45 uur en het circa anderhalf uur durende concert begint om 15.00 uur.